Sorry - this product is no longer available

Värkyoga 10 ggr - Skene - Mån 11.30 - 12.30 - start v35

Mjuk och lugn yoga har visat sig öka livskvaliteten för personer med smärta och värk. Studier visar att genom en måttfull träning som komplement till behandling så kan yoga reducera graden av smärtsymptom. Ges v 4 - 14 med uppehåll för v 8.
Yogalärare: Jennie
Lagerstatus: 10 i lager
1.250,00 kr

”Smärtan försvinner inte fullständigt. Det är inte ett botemedel, men det är ett sätt att få dig att må bättre och förbättra din förmåga i det dagliga livet”, säger Daniel S. Rooks, assisterande professor i medicin vid Harvard Medical School och forskare på Novartis Pharmaceutical i Cambridge (http://www.fibromyalgi.se).

Värk och smärta kan även leda till en rad andra besvär såsom nedstämdhet, hög stress och dålig sömn. Forskning visar att regelbunden yoga förbättrar sömnen avsevärt, sänker stresshormonet kortisol i kroppen samt ökar utsöndringen av bl.a. kroppens egna smärtlindrande endorfiner samt serotonin som skänker en känsla av välbefinnande.

Kursen syftar till att minska besvären samt öka lugn och ro, avslappning och avspänning. Vi jobbar med olika mentala övningar såsom meditation och mindfulness, med andningstekniker för en djupare och mer effektiv andning samt för att tillföra kroppen avslappning, med avslappningstekniker för att öka förmågan att kunna slappna av samt med rörelser och ställningar som verkar lugnande och avslappnande på kropp och sinne och som ökar cirkulationen i kroppen. Yoga praktiseras alltid efter den egna förmågan utan prestation, krav och jämförelse. Alla rörelser kan utföras på ett enklare sätt om det behövs och det går utmärkt att utöva yoga sittandes på en stol om så önskas.

Deltagarna får bra verktyg med sig hem - tanken är att deltagaren ska praktisera sina övningar hemma då daglig regelbunden träning ger en ökad effekt.

Denna kurs är öppen för alla - ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs. Kursen har 10 kurstillfällen.

Medlemmar i Reumatikerförbundet, sjukskrivna och arbetsökande på heltid samt pensionörer får 20% rabatt på denna kurs.