Sorry - this product is no longer available

FULLBOKAT! akuYin Weekend Workshop med Sofie Ringsten 23 - 24 okt - Varberg

Välkommen att omfamna transformation och vårda livet med Yin Yoga & Kinesisk medicin. FULLBOKAD enl nuvarande restriktioner. Vill du ställa dig på kö? Mejla till yoga@coastalyoga.se
Lagerstatus: Ej i lager
1.750,00 kr

AkuYin weekend med Sofie Ringsten 

Session 1 Bian Hua
De fem faserna och andetagen i naturen

Bian Hua betyder ”transformation” och är ett nyckelord i både Daoism och Kinesisk Buddhism. Hua kan beskrivas som förändring, medan Bian generellt står för mindre permanenta övergångar, såsom årstiderna. Tillsammans belyser Bian Hua vikten av att anpassa sig till omständigheter generellt, vare sig det gäller årstider eller personliga förhållanden.

Yin yoga är ett effektivt sätt att skapa den närvaro med vårt inre såväl som världen runtomkring oss som krävs för att omfamna de kraftfulla lärdomarna av Bian Hua.

Under den här första sessionen praktiserar vi en lång yin yogasekvens baserad på den Kinesiska medicinens fem elements teori, för att lära oss varje säsongs unika kvalitéer. Med hjälp av denna kunskap kan vi främja hälsa genom att anpassa både praktiken och livet utanför yogamattan i harmoni med inre och yttre förändringar. Under sekvensen applicerar vi även akupressur på akupunkturpunkter med hjälp av guasha = akuyin, en metod skapad av Sofie.

Session 2 
De fem känslorna, andarna och psyket inom Kinesisk medicin

Kinesisk medicin anser att sinnet och våra känslor kan vara antingen en källa till sjukdom och smärta eller en källa för hälsa och läkning. Att hantera känslorna är en form av intern konst och Bian Hua praktik som lär oss navigera kring känslor och förändring. På en fysisk nivå kan detta vara övergången mellan våra yoga positioner eller från en säsong till en annan utan att fastna. Men gradvis kan vår yin yoga praktik oss även lära oss hur vi kan förändras på allt mer subtila sätt, genom förståelsen för och iakttagandet av våra inre känslor som en form av qi (energi).

Fem elements teorin inkluderar inte bara säsonger utan även de fem känslorna av glädje, ilska, sorg, övertänkande och rädsla, såväl som de fem andarna: Shen, Hun, Po, Yi och Zhi bosatta i hjärtat, levern, lungorna, mjälten och njurarna. Njurarna är till exempel förknippade med rädsla och bär också vår Zhi-ande, som är vår viljestyrka. Forntida taoister betraktade hela livet som energi och hänvisade till kraftfulla ”spirits” som utgör den taoistiska kartan över det mänskliga psyken, som kan omvandlas.

Genom långt hållna yin yoga positioner samt akupressur, akuyin, går vi i denna session vidare i fem elements teorin och hur yin yoga kan vara en stöttande praktik för att balansera våra känslor, genom dess påverkan på kroppens energikanaler och sinne.

Session 3 Yang Sheng
Den kinesiska konsten om egenvård

Yang Sheng kan vara ett av de viktigaste begreppen inom kinesisk medicin. Yang Sheng översättas till "att nära liv" och handlar om att främja hälsande genom att vårda och behandla sig själv med olika metoder.

Under den här sista sessionen går vi igenom en enkel qigong sekvens i en fusion med yin yoga praktiken. Vi implementerar även ett kraftfullt verktyg för egenvård i Kinesisk medicin som kallas Moxibustion terapi (moxa), där värme tillförs kropp och själ med örten Mugwort. Moxa främja cirkulation och rörelse av blod och qi, enligt kinesisk medicin två av de viktigaste aspekterna för liv och vitalitet. Moxa är effektivt för att behandla smärta, vilket uppstår när qi eller blod stagnerar. Moxa är också en kraftfull metod inom gynekologi för t.ex. menstruationsrelaterad smärta. Förutom sina hälsofördelar kan brännandet av Moxa vara extremt lugnande med sin värme och doft som kan skapa en känsla av djup avkoppling.

En Moxa-pinne ingår i priset. Fler kommer att finnas att köpa på plats. 
Guasha finns att låna under helgen, och kommer även kunna köpas på plats. 

Lördag: 9-11.30 samt 13-15.30

Söndag: 9-11.30

Endast 14 platser

AVBOKNINGSVILLKOR:

Din bokning är bindande. Du kan överlåta din plats. Vid uppvisande av lärkarintyg betalar vi tillbaka avgiften minus en admin.avgift på 250 kr.